Smaakmakers voor in de thee

Smaakmakers voor in de thee

Het is lente en het liefst ga je lekker zonder jas naar buiten. Een verkoudheid ligt op de loer. Met deze ingrediënten bouw je extra weerstand op en geef je je theetje een beetje pit! Het zijn echte smaakmakers voor in de thee

Cranberry

Cranberries barsten van de mineralen en vitamine C. 100 gram cranberries bevat 22% van je aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Als je blaasontsteking voelt aankomen bieden cranberries een helende werking omdat het de urine zuurder maakt. De rode besjes zijn ook goed voor je hart en vaten.

Gember

Gember heeft een kalmerend effect op je spijsvertering en geeft een fijne kruidige smaak aan je thee.

Verse munt

Verse munt heeft een kalmerende werking op je buik. Daarnaast schudt deze plant je wakker en geeft ie je een fris gevoel.

Citroen

Citroen zit boordevol vitamine C die je een extra kick geven op de vroege, koude morgen. Doe een schijfje van deze citrusvrucht in je glas of pers er wat sap in uit.

Kurkuma

Deze wortel heeft een remmende werking op ontstekingsprocessen, waardoor hart- en vaatziekten, Alzheimer, gewrichtsontstekingen, darmziekten en zelfs kanker afgeremd kunnen worden. Het wordt niet voor niets een ”frisse zeep voor de binnenkant van het lichaam” genoemd!

Kaneel

Kaneel geeft een heerlijk kruidig smaakje aan je thee en helpt bij de doorbloeding van je lichaam.