Iced Tea favoriet tijdens zomers fesTEAval '17

Iced Tea favoriet tijdens zomers fesTEAval ’17

Met een stralende zon en temperaturen rond de zesentwintig graden, verwelkomde DeFabrique in Utrecht ruim 1500 bezoekers tijdens de tweede editie van het fesTEAval ’17. Het was druk in de theetuin waar singer-songwriters zwoele gitaarmuziek speelden en ook de PROzone voor de echte theekenner werd goed bezocht.

Door de voorspelde warmte was het al vroeg een drukte van belang in de industriële loodsen van evenementenlocatie DeFabrique. “Na het succes van de Nederlandse primeur in 2016, is het festival dit jaar ruimer opgezet om het publiek optimaal te kunnen laten genieten,” aldus organisator Nikki Hoolwerf. Populaire programma-onderdelen als het maken van Matcha thee en het combineren van thee met gerechten boden daardoor genoeg plaats voor de leergierige bezoekers.

Grootste theemarkt

Met ruim 55 standhouders was de theemarkt de grootste ooit in Nederland. Naast thee in uiteenlopende smaken proefden bezoekers ook chocolade, koffie, biertjes en verrassend knapperige cannoli’s. Meerdere stands boden iced tea aan; met dit weer favoriet.

Theetuin vol muziek

Aan de voet van de kabbelende fontein in de theetuin van de evenementenlocatie klonk de hele middag zomerse muziek. De Heren van de Thee en een aantal singer-songwriters uit Giel’s Talentenjacht, o.a. Joe Buck en Flemming, lieten jong en oud swingen onder het genot van een verfrissende Frozen Yoghurt.

Proeven als een pro

Nieuw dit jaar was de PRO-zone met speciale workshops voor de gevorderde theedrinker. De workshops van de Dutch Tea Champion 2017 en andere theeprofessionals gingen diep in op verschillende theesoorten en -landen. Het was er drukker dan verwacht. “Blijkbaar hebben ook theekenners behoefte aan een evenement rondom hun favoriete drank,” concludeert Nikki. “De PRO-zone blijft volgend jaar dan ook onderdeel van het programma.”

 

Volgend jaar vindt de derde editie van het fesTEAval plaats op zondag 22 april 2018.

Voor meer informatie over het festival en beeldmateriaal kun je contact opnemen met het TEAm van fesTEAval. Mailen kan naar info@festeaval.nl of bellen naar +31 (0)30 240 40 40.

Wil je je als pers aanmelden voor de nieuwe editie, klik dan hier!

Kan je niet wachten tot de foto’s online komen? Hier is alvast een sneak preview.